Comunicat de presă finalizare seminar APE- Apprenticeship as a Pathway to Employability

Grup seminar APE

Piatra Neamț, 08.07.2016

         Asociația C.R.E.E.D (Centrul de Resurse Economice și Educatie pentru Dezvoltare) în parteneriat cu Capacity London și Asociația Building Bridges a desfășurat în perioada 24 Iunie – 03 Iulie 2016, la Piatra Neamț, seminarul internațional Apprenticeship as a Pathway to Employability. Acesta face parte din cadrul proiectului Apprenticeship as a Pathway to Employability, care constă în organizarea a 2 mobilități a lucrătorilor de tineret, respectiv un seminar și un training.

               Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus Plus, Acțiunea cheie 1, gestionat în România de A.N.P.C.D.E.F.P.

           Obiectivul principal al proiectului este reprezentat de instruirea lucrătorilor de tineret în vederea creșterii șansele de angajabilitate în rândul tinerilor, în special a celor cu puține oportunități.

                Obiectivele specifice ale acestui seminar sunt:

O1: Sprijinirea înțelegerii conceptului și a programelor de ucenicie într-un mod mai profund, mai semnificativ de către 30 de lucrători de tineret din România, Marea Britanie și Spania.

O2: Creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța uceniciei ca metodă de creștere a șanselor de angajare în rândul angajatorilor și a altor actori sociali.

O3: Îmbunătățirea modului de funcționare față de grupul lor țintă în cadrul celor 3 organizații partenere: CREED România, Capacity London și Building Bridges.

           În cadrul seminarului au fost utilizate metode precum: discutii deschise, cercetare, prezentări, dezbateri, forum deschis, open space, jocuri, brainstorming, , jocuri de rol, jocuri, dezbateri, ateliere de lucru, metoda Walt Disney  etc.

            Participanții au luat parte la sesiuni de lucru care i-a ajutat să înțeleagă mult mai bine conceptul de ucenicie, cadrul legal al acesteia, dificultățile întâmpinate de cei care doresc să implementeze aceste programe, soluții la aceste dificultăți, au învățat din modelele de bune practici prezentate în cadrul seminarului etc.

          Pe parcursul seminarului au avut oportunitatea să interacționeze cu un angajator din Neamț care a implementat programe de ucenicie la firma acestuia, astfel clarificându-și nelămuririle privind ezitarea angajatorilor din România de a implementa astfel de programe.

            De asemenea, am beneficiat de sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Neamț, coordonatorul programului Erasmus pentru tineri antreprenori – Ana Ciobanu – realizând o prezentare a programului pe care îl reprezintă.

Pentru alte informații vă rugăm să nu ezitați să ne contactați:

Persoana de contact: Simona Gherasim, Manager de proiect

Telefon: +40741577975

Web: www.asociatiacreed.ro  / www.implicare.eu

E-mail: creedromania@gmail.com

Ne găsiți și pe Facebook la adresa https://www.facebook.com/CREEDromania

“Acest proiect este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul programului Erasmus Plus. Aceasta comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile conținute de acestea.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: