STOP VIOLENCE: WOMEN AND DISABILITY, 7-13 Februarie 2016, Oviedo(Asturias), Spania

În cadrul programului Erasmus+, Mihaela Chiribău-Albu, voluntar CREED, a participat la Seminarul STOP VIOLENCE: WOMEN AND DISABILITY, desfășurat în Spania, Oviedo, între 7 și 13 februarie 2016. Evenimentul a fost organizat de Agenția Națională din Spania (Youth in Action), în colaborare cu Instituto Asturiano de la Juventud.

18 participanți din Bulgaria, Cipru, Danemarca, Germania, Islanda, Italia, Lituania, Polonia, România și Spania au participat la activitățile desfășurate în cadrul seminarului.

Obiectivele seminarului au vizat: prezentarea de exemple/bune practici conectate cu tematica seminarului (violența împotriva femeilor și dizabilitățile), adaptarea unor instrumente de lucru la nevoile participanților, realizarea unor viitoare proiecte Erasmus+, discutarea unor probleme legate de dubla discriminare etc.

Prin metode non-formale, active, participanții au explorat diferite subiecte ca: problemele de gen, violența, dizabilitățile, plecând de la experiențe personale și transferând noțiunile practice într-un context teoretic mai larg, european. Fiecare zi s-a încheiat cu o sesiune de reflecții personale asupra activităților. Au fost vizitate diferite organizații, cum ar fi Fundația ONCE, care urmărește incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități.

De asemenea, au fost discutate diferite aspecte necesare derulării unor proiecte Erasmus+, KA1 Youth in Action; s-a lucrat pe grupe la propuneri de proiecte pentru următoarele termene limită din 2016.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: