CREED organizează activităţi în SNV

SNV (Săptămâna Naţională a Voluntariatului)  este cel mai mare eveniment anual de celebrare a voluntariatului și de apreciere publică a voluntarilor din România, menit să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii pe care aceștia îi implica, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității pentru acesta și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.

Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) este un eveniment inițiat și coordonat de către Pro Vobis — Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat începând cu anul 2002 și implementat în colaborare cu parteneri locali și centre de voluntariat.

Anul acesta, Asociaţia CREED România, partener local #SNV,  pe cont propriu sau în parteneriat, are în desfășurare un număr de cinci activități.

1.Un dar pentru un zâmbet.

Voluntarii organizaţiei CREED, alături de Cercetaşii României, vor colecta jucării şi hăinuţe pentru copii afiliaţi centrului de zi „Castani” din Piatra-Neamţ, iar în date de 14 mai, ora 11:00, vor merge la centru pentru a desfăşura activităţi împreună cu aceştia.

  1. Public Reading. Vineri, 15 mai, ora 14:00, Parcul Tineretului.

CREED încurajează lectura în aer liber, reprezentând o modalitate excelentă de relaxare şi petrecere a timpului liber într-un mod calitativ. Vom ieşi în parc alături de volumul de carte preferat şi vom citi. Timp de o oră, ne vom relaxa citind în parcul tineretului. Adu-ţi o carte şi alătură-te!

  1. Cinema Dacia Panoramic: Proiecție „LIVE” (Tudor Chirilă în distribuție). Vineri, 15 mai, ora 18:00.

Cu ocazia Săptămânii Naționale a Voluntariatului, C.R.E.E.D. Romania vă invită să vizionați debutul în regie al lui Vlad Păunescu, lungmetrajul „Live”!

Pelicula îi are în distribuţie pe actorii Tudor Chirilă, Rodica Lazăr, Crina Tofan și alții.

Acest eveniment se desfășoară în parteneriat cu Cinema Dacia, căroră le mulțumim!
https://www.facebook.com/CinemaDacia

Ne-ar plăcea să vedem câți mai mulți oameni strânși, fiindcă doar așa putem ține în viață singurul cinematograf din oraș! Așa că nu uitați să invitați câți mai mulți prieteni, fiindcă prețul unui bilet este de doar 6 lei! Împreună putem schimba „lumea”!

Vremea se anunță bună, însă în sală va fi răcoare.

  1. Cafenea publică-Tinerii și voluntariatul. Sâmbătă, 16 mai, ora 17:00, La comedia.

Cei prezenți se vor împărțiți în 4 grupe care vor dezbate alături de facilitatori anumite aspecte cu privire la voluntariat. Printre subiecte se vor număra: aspecte pro și contra voluntariatului, avantaje, dezavantaje, competențe dobândite, responsabilitățile și drepturile voluntarilor. Participanții vor avea libertatea să-şi schimbe masa de discuţie la un interval de 20 de minute, iar în acest mod vor medita la toate problemele ridicate.

Facilitatorii de la cele 4 mese de discuţie vor fi:
Ștefania Timofte
Mariuca Nastasiu
Antonio Șalaru
Miclea Paula

  1. PhotoVoice Piatra Neamț

Într-o scurtă prezentare, Photovoice este un mod atipic de a sublinia anumite probleme din societate, pe baza fotografierii asociative. În cadrul acestei activități dorim să promovăm, cu ajutorul pozelor, voluntariatul din orașul nostru. Activitatea încearcă să aducã schimbări sociale pozitive, ceea ce ne propunem și noi să reușim. Deoarece conceptul de voluntar încă nu este pe deplin înțeles în comunitatea noastră, în parteneriat cu alte asociații, am adunat fotografii ce vor fi expuse pe data de 17 mai, în zona Turnul lui Ștefan. Astfel, sperăm că orice trecător va înțelege și va aprecia rolul voluntariatului.

Așa că vino și tu și cunoaște voluntarii din comunitatea ta!

Vă aşteptăm! #prindegustul voluntariatului în #SNV

Eveniment susţinut şi promovat online de către: http://cityneamt.ro/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: