Educația ridicată la rang de voluntariat

Comunicarea este acţiunea de a comunica şi rezultatul ei, sau cel puţin asta spune definiţia. În cadrul Cursului de Comunicare susţinut de Ştefania Timofte, unul dintre multele module de dezvoltare personală dedicate voluntarilor CREED, aflăm că o definiţie nu poate cuprinde tot ceea ce înseamnă comunicarea. Totuși cu tenacitate, cu sprijinul Direcției de Sport și Tineret Neamț, în fiecare marţi, între orele 15:00-17:00, ne întâlnim și abordăm împreună cu trainerul nostru preferat, Ştefania teme utile în ceea ce priveşte dezvoltarea noastră personală și profesională. În plus faţă de învăţarea conceptului de comunicare în sine, participarea la acest curs presupune aplicarea bazei teoretice fie prin exerciţii, fie prin diferite „jocuri” ce au ca scop dezvoltarea abilităţilor de comunicare.

Participanţii, tineri voluntari CREED cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, sunt implicaţi în toate discuţiile, metodele aplicate în „predarea” acestui curs fiind dintre cele mai variate și atractive (filmuleţe, prezentări, ateliere). Acest curs este împărţit în 2 sesiuni, fiecare având câte o oră. Dacă prima sesiune începe încet-încet, făcându-ne confortabili prin împărtăşirea ultimelor noastre experienţe din săptămâna precedentă, cunoscându-ne mai bine între noi şi deschizând discuţiile pe tema cursului respectiv, cea de-a doua sesiune o începem în forţă, de cele mai multe ori pe grupe, realizând task-urile cerute.

Atmosfera acestor cursuri este destinsă, ceea ce apreciez cel mai mult fiind chiar libertatea şi uşurinţa cu care ne putem exprima ideile, fără să ne fi teamă, căci aici am învăţat să ţinem cont de părerile celorlalţi şi tot aici simțim că fiecare persoană este importantă. Ceas de ceas cu dăruire, Ştefania ne împărtăşeşte cu drag din vastele sale cunoştinţe, reuşind, cu multă muncă şi perseverenţă, să ne dezvolte atât capacitatea de gândire, cât şi cea de înțelegere a lucrurilor din jur.

Solidaritatea voluntarilor este un concept cheie, căci la finalul fiecărui curs, realizăm cât de mult am reuşit să ne influenţăm unii pe alţii, cât de mult ne-am apropiat în tot acest timp și cât de firesc vine îmbrăţişarea de grup la final. Pot spune că, pe nesimţite, aceste cursuri au ajuns, pentru fiecare dintre noi, să fie mai mult decât importante, nu numai din punct de vedere informativ, ceilalţi participanţi devenind persoane cu care am ajuns ulterior să dezvoltăm relaţii de prietenie, socializând şi punând sentimente în tot ceea ce spunem şi facem.

 Autor: Adelina Valoschi (Voluntar CREED)

Poza curs Dezvoltare

Poza curs Dezvoltare 1

Poza curs Dezvoltare 2

Poza curs Dezvoltare 3

Un comentariu

  1. Georgiana Mihăilă said,

    31/01/2015 la 23:11

    Într-o lume în care majoritatea oamenilor luptă pentru propriile interese, Ştefania Timofte se gândeşte la binele comunităţii ajutând tinerii voluntari CREED să se dezvolte pe plan personal. O apreciez pentru că este un trainer dedicat care pune mult suflet în ceea ce face, în ciuda programului ei încărcat de zi de zi. Îţi mulţumim!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: