SurvECO – Noi și natura

 S-a încheiat un alt an şcolar, a început şi vara, atmosfera de vacanţă domină în rândul tuturor. La C.R.E.E.D., mult aşteptatul anotimp a debutat cu activitatea ”Întoarcere la natură” din cadrul proiectului SurvECO, un proiect Tineret în Acţiune, desfășurată în Tabăra Oglinzi, lângă Tîrgu Neamț. Aceasta a fost precedată de o serie de patru cursuri/ateliere pe temele ecologie și protecția mediului, orientare în natură, prim ajutor şi supravieţuire în natură, desfăşurate în cadrul proiectului cu acelaşi nume.

Activitatea ”Întoarcere la natură” i-a avut drept protagonişti, timp de 5 zile (perioada 18.06.2014-23.06.2014), pe 22 dintre participanţii atelierelor, care au pus în aplicare în Tabăra Oglinzi tot ce-au învățat anterior.

Obiectivul general al proiectului a fost creşterea interesului tinerilor în ceea ce priveşte activităţile de protejare a mediului, iar obiectivele specifice au fost ”Creșterea interesului a 24 de tineri nemțeni, cu vârste între 15 și 25 de ani, în ceea ce priveşte respectarea şi utilizarea naturii ca o resursă vie, dobândirea abilităţilor necesare în supraviețuirea în aer liber şi conştientizarea celor 24 de tineri participanti cu privire la beneficiile activităţilor în natură, pe durata proiectului.”

         Activitatea de la Oglinzi a fost una inedită! Înconjurați de natură, fiecare dimineață începea cu tipica înviorare în aer liber care ne ajuta pe toți participanții să ne trezim cu adevărat; la asta au contribuit și energizer-ele efectuate înainte de fiecare activitate. Participanţii au avut ocazia să experimenteze în aer liber o gamă variată de activităţi precum drumeţiile prin pădure, jocuri de rol, căutare de comori, conceperea unui adăpost în caz de ploaie, realizarea unui foc, badminton, jocuri pentru îmbunătăţirea spiritului de echipă, ecologizare ş.a.m.d..

Marile provocări zilnice alte taberei au fost constituite de către renunțarea la telefoanele mobile în intervalul orar 10:00-18:00, în care toţi participanţii aveau la dispoziţie un singur telefon pentru situaţii urgente, cât şi activitatea de pregătire a mesei, unde cu toții ne implicam câte 1-2 ore zilnic..

Răzvan G., participant în cadrul proiectului, declară: „Tabăra a reprezentat o provocare pentru toţi cei prezenţi, în care ne-au fost puse la încercare abilitățile fizice și cele dobândite pe parcursul participării la atelierele din cadrul proiectului. Am avut ocazia de a socializa cu persoane minunate şi de a lega noi prietenii. Ne-am distrat învăţând în moduri nonformale. O experienţă de neuitat pe care aş recomanda-o şi altora. Devii mult mai apropiat de cei din jurul tău în momentul în care ești lipsit de telefon.”

Tabăra a apropiat foarte mult participanţii, fapt ce a avut ca efect încheierea proiectului cu o ploaie de îmbrăţişări, din partea unora chiar şi lacrimi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: