Atelierul Prim ajutor la final

Atelierul Prim ajutor la final 

După Atelierul de ecologie și protecția mediului precum și a celui de Orientare în natură a venit rândul Atelierului de Prim ajutor să ajungă la final. Însă nu fără a învăța lucruri noi și folositoare care ne vor ajuta să-i ajutăm pe cei aflați în situații dificile ( exemplu : persoane rănite în urma unor accidente, persoane ce au leșinat etc. ).

În cadrul primei întâlniri doamna Drăghiceanu Daniela ne-a prezentat în ce constă o trusă de prim ajutor și ne-a exemplificat practic cum putem să oferim primul ajutor persoanelor aflate în situații dificile. Astfel, am învățat cum să ajutăm persoane care au suferit un accident și spre exemplu suferă de hemoragie, și-au rupt un picior, suferă de leziuni externe, s-au înecat, sufocat, au leșinat, s-au electrocutat și multe alte situații riscante.

Trusă de prim ajutor trebuie să conțină bandaje, foarfece, spirt, bandaje de fixare, plasturi, apă oxigenată, atele, pipă, mănuși de examinare, comprese sterile și suport steril pentru gură. Știați că în cadrul trusei de prim ajutor trebuie să se găsească un creion și un carnețel ?

În cadrul celei de-a doua întâlniri, derulată la Galleria Mall, am avut ca invitați un echipaj SMURD din cadrul Inspectoratului pentru situații de urgență Petrodava Neamț care ne-au prezentat diverse măsuri de prim ajutor. În cadrul acestei întâlniri am avut ocazia să ne folosim cunoștințele acumulate cu ajutorul unui manechin adus de cei de la SMURD. Împărțiți în cinci echipe am avut ca sarcină să rezolvăm diverse situații precum: stop cardio-respirator, hemoragie externă la mana dreaptă, înec și leșin etc. Echipalul SMURD a supravegheat modul în care situațiile au fost rezolvate, ne-a dat sfaturi și ne-a ajutat în îndrumat în modul de oferire a primului ajutor.

De asemenea, în cadrul acestei activități am avut ocazia să aflăm informații despre cum putem evita incendiile în natură și nu numai.

La finalul acestui atelier suntem pregătiți să oferim primul ajutor și suntem foarte fericiți că am avut ocazia să participăm la un astfel de curs, organizat în mod profesionist, cu experți în domeniu.

Mulțumim facilitatorilor și vă invităm să urmăriți fotografiile realizate în cadrul atelierului atât pe blog cât și pe pagina Facebook CREEDromania.

SurvECOblog     FacebookCREED

Într-o situație de urgență:

Sună imediat la 112 de pe orice telefon aflat la îndemână.

Răspunde clar și atent la toate întrebările care ți se pun, spunând:

–          Numele tău și numărul de telefon de la care suni

–          Ce s-a întâmplat și câte persoane sunt implicate

–          Unde te afli în acel moment / locul unde este necesară intervenția

–          Orice alte informații care îți sunt cerute la telefon

Nu închide telefonul pana nu ti se spune acest lucru!

Opiinii ale participanților

“Cursul de prim ajutor mi s-a părut unul foarte util. Am avut traineri foarte bine pregătiţi care au comunicat în permanenţă cu noi. Recomand acest curs deoarece am învăţat metode de a acorda primul ajutor în diferite situaţii. O persoană este dispusă să primească primul ajutor atât timp cât salvatorul ştie ce are de făcut şi nu-i agravează situaţia. Datorită cursului, participanţii acestuia vor ştii cum să acţioneze când vor fi puşi în faţă unor situaţii dificile.” Mădălina M.

”Un curs foarte util, foarte interesant și mai ales practic! Consider că datorită acestui curs în cazul unui eveniment nefericit voi putea fi de folos și abilitățile mele în acordarea primului ajutor vor face diferența. A fost o experiență plăcută având în vedere faptul că trainerii au știut să condimenteze modul de predare profesionistă cu mici glumițe care au fost foarte apreciate. Sunt convins de faptul că toți participanții vor face față unei situații de acordare a primului ajutor!” David R.

1981796_854302204585682_909727823_n

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: