Comunicat de Presă – SurvECO

Începutul anului 2014 aduce cu el primul proiect al Grupului informal SurvECO, RO-12-E625-2013-R3 și va avea loc în județul Neamț. Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 1.2, program gestionat în România de ANPCDEFP.

Obiectivul general al proiectului este creşterea interesului tinerilor în ceea ce priveşte activităţile de protejare a mediului.

Obiective specifice:
O1: Creșterea interesului a 24 de tineri nemțeni cu vârste între 15 și 25 de ani, în ceea ce priveşte respectarea si utilizarea naturii ca o resursă vie;
O2: Dobândirea abilităţilor necesare în supraviețuirea in aer liber  pentru 24 de tineri cu vârsta între 15-25 ani, participanţi la proiect;
O3: Constientizarea celor 24 de tineri participanti cu privire la beneficiile activitatilor în natură, pe durata proiectului.

Proiectul va mai aduce în vederea tinerilor participanţi importanţa renunţării la prejudecăţi şi stereotipuri şi a non-discriminării, contribuind astfel la reducerea problemelor sociale legate de incluziunea tinerilor cu posibilităţi reduse.

Proiectul se va desfăşura pe parcursul a 6 luni, şi va include activităţi specifice educației nonformale. „Atelierele SurvECO” sunt primele activități unde participanţii vor învăţa tehnici de supravieţuire şi de protejare a naturii pe parcursul a 2 luni (8 şedinţe). Ulterior, tinerii vor participa la o activitate ce are drept scop revenirirea la natură; aceasta se va desfășura pe parcursul a 5 zile, tinerii având posibilitatea să aplice cunoştinţele dobândite anterior şi să desfăşoare activităţi specific obiectivelor proiectului.

Impactul așteptat asupra participanților este conștientizarea necesității protejării naturii și adoptării unui stil de viață activ precum și dobândirea de către aceștia a abilităților necesare supraviețuirii în natură.

Rezultatele proiectului implică 100 de tineri vor participa la Cursuri de Supraviețuire, Măsuri de prim ajutor, Orientare turistică în natură și Protecția Mediului, un ghid online pe tema apropierii de natură şi eliminarea stereotipurilor, un blog şi o pagină de Facebook ce vor dezvolta temele proiectului, filmuleţe alcătuite de participanţi pe tema protejării mediului precum și înfiinţarea ONG local.

Pentru alte informații vă rugăm să nu ezitați să ne contactați la următoarele adrese:
Persoană de contact:
Maria Tîrnovanu, Junior Project Manager
e-mail: maria.tirnovanu@yahoo.com/ proiectsurveco@gmail.com
tel. 0757 749 242

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: