Festivalul Brazilor Altfel!

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ în parteneriat cu Librăriile Bibliopolis, vă invită să intraţi în minunata lume a lui Moş Crăciun, a oamenilor de zăpadă, a clopoţeilor şi a brăduţilor de Crăciun. Doar că, de aceaBradut Nonformalstă dată, vă aşteptăm să „inventaţi” brazi de toate felurile şi de toate culorile, din materiale reciclabile, neconvenţionale, brazi care să vă provoace imaginaţia, creativitatea şi talentul. Festivalul Brazilor Altfel, care va avea loc pe 13 decembrie, îşi propune să realizeze, cu ajutorul copiilor din Piatra-Neamţ, o expoziţie de brăduţi din materiale mai puţin obişnuite, ecologice sau reciclabile, pe care o va aduce în faţa pietrenilor în Piaţa Libertăţii (Curtea Domnească). Festivalul se doreşte a fi un exemplu de bună practică, să ofere o soluţie în încercarea de a ocroti pădurile „măcelărite” în perioada Sărbătorilor de iarnă. Proiectul îşi propune, de asemenea, să demonstreze că se poate sărbători Crăciunul la fel de frumos şi fără un brăduţ natural a cărui soartă pare pecetluită – dat afară din casă la început de ianuarie şi „parcat” lângă tomberon.

Regulament

  • Manifestarea este deschisă tuturor şcolilor din judeţul Neamţ, palatelor şi cluburilor copiilor, şcolilor populare de arte, cluburilor şi organizaţiilor private care activează în domeniul educaţional şi artistic, ONG-uri, asociaţii, fundaţii care activează în domeniul educaţiei şi protecţiei copiilor.
  • Bradul trebuie să aibă o înălţime de cel puţin 100 de cm şi să fie confecţionat din materiale neconvenţionale: plastic, hârtie, carton, textile, materiale feroase, polistiren etc.
  • Brazii naturali nu vor fi admişi în expoziţie.
  • Fiecare unitate şcolară/organizaţie poate expune maxim 5 brazi.
  • Decoraţiunile bradului vor fi, de asemenea, create din materiale neconvenţionale.
  • Expozanţii sunt sfătuiţi să ia în considerare şi crearea unor sisteme de fixare a brazilor pe un suport pentru a evita accidentele.

Participanţii la expoziţie sunt rugaţi să trimită câte o fotografie a creaţiilor lor, până la data de 11 decembrie, la adresa contact@culturaneamt.ro, sau la sediul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, str. Ştefan cel Mare, nr. 3A. Relaţii suplimentare la tel./fax 0233.214.026.

Se vor acorda diplome şi premii (cărţi, cd-uri)

 

Articol preluat de pe site-ul http://www.culturaneamt.ro/festivalul-brazilor-altfel

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: