Gal-VOL-NT 2013

COMUNICAT DE PRESĂ

26 Noiembrie 2013, Piatra Neamț

Asociația CREED – Centrul de Resurse Economice și Educație pentru Dezvoltare organizează I-a ediție a Galei Voluntariatului Neamțean la Piatra Neamț (Ia Gal-VOL-NT 2013), eveniment ce își propune să aducă la un loc voluntarii, coordonatorii de voluntari, precum și membrii marcanți ai comunității, reprezentanții autorităților publice și ai societății civile.

Ia Gal-VOL-NT 2013 / Gala Voluntariatului Neamțean este un eveniment dedicat în exclusivitate voluntariatului și are drept scop recunoașterea contribuției aduse de voluntari, precum și a proiectelor de voluntariat realizate în beneficiul comunității.

Începand cu data de 27 Noiembrie 2013, se va da startul nominalizărilor, și timp de două săptămâni voluntarii, coordonatorii sau persoanele care îi reprezintă pe aceștia vor putea să înscrie candidați la secțiunile specifice descrise în regulamentul Galei.

Evenimentul principal Ia Gal-VOL-NT 2013 va avea loc în data de 18 Decembrie 2013, la Central Plaza Hotel din Piatra Neamț.  În cadrul Galei, vor fi apreciați si premiați  voluntari și coordonatori de voluntari, precum și proiecte din județul Neamț, în care au fost implicați voluntari.

Înscrierile în competiție se fac până la data de 12 decembrie 2013, ora 23:59. În rândul nominalizaților se pot încadra: persoane fizice, organizaţiile neguvernamentale și instituţiile publice care lucrează cu voluntari, precum și companiile care își implică angajații în proiecte de voluntariat și sau campanii de RCS (responsabilitate socială corporatistă)

Nominalizările candidaților în competiție se vor face de către persoane fizice, grupuri informale, organizații, instituții sau companii, prin completarea unui formular din cadrul secțiunii Nominalizează. Câștigătorii desemnați vor fi stabiliți pe baza unei selecții în două etape astfel: prima etapă cuprinde o preselecție realizată de către evaluatori externi ai organizatiei CREED, în urma căreia vor fi aleși 3-5 nominalizați pentru fiecare secțiune, dintre care juriul fiecărei secțiuni va alege câștigătorii în cea de-a doua etapă a jurizării.

Evenimentul în sine are 3 categorii și 15 de secţiuni. după cum urmează:

          I. Categoria „Voluntarul anului”

 1. Voluntarul junior
 2. Voluntarul senior
 3. Voluntarul anului în domeniul artă și cultură
 4. Voluntarul anului în domeniul social
 5. Voluntarul anului în domeniul protecţia mediului şi animalelor
 6. Voluntarul anului în domeniul sport și recreere
 7. Voluntarul anului în domeniul educație
 8. Voluntarul anului în domeniul sănătate

II. Categoria ”Proiectul de voluntariat al anului”

 1. Proiectul de voluntariat al anului în domeniul artă și cultură
 2. Proiectul de voluntariat al anului în domeniul social
 3. Proiectul de voluntariat al anului în domeniul protecţia mediului şi animalelor
 4. Proiectul de voluntariat al anului în domeniul sport și recreere
 5. Proiectul de voluntariat al anului în domeniul educație
 6. Proiectul de voluntariat al anului în domeniul sănătate

III. Categoria ”Coordonatorul de voluntari al anului”

 1. Coordonatorul de voluntari al anului

Condițiile de participare sunt: persoanele nominalizate să fi derulat activitati de voluntariat pe durata anului in curs sau să facă parte din proiecte aflate în derulare, fiind acceptate doar acele proiecte care prezintă deja rezultate importante.

Gala Voluntarilor este un eveniment sub egida CREED, organizație non-profit, care are drept scop recunoașterea meritelor voluntarilor, organizațiilor și instituțiilor care se implică în activități de voluntariat, precum și dovedirea aprecierii față de acele proiecte care aduc un beneficiu major comunității.

Informaţiile necesare pentru participare şi formularele de nominalizare sunt disponibile pe www.creedromania.wordpress.com. Această  eveniment este organizat în cadrul proiectului SET – Sunt European Tânar, proiect derulat de catre  Asociația CREED cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret în Acțiune gestionat în România Agenția Națională pentru Programe Comunitare în domeniul Educației și Formării Profesionale.

Pentru alte informații vă rugăm să nu ezitați să ne contactați la următoarele adrese:

creedromania@gmail.com

galavoluntariatuluinemtean@yahoo.ro

Persoana de contact:

Vașnic Gianina, Manager de proiect

Telefon: +40722624825

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: