Trei membrii CREED + Istanbul = Love!

Proiectele de tineret sunt în continuare pline de farmec și oportunități de învățare. După schimbul de tineri din cadrul proiectului Change Your Lifestyle, finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, organizat în Neamț, în iulie 2013, partenerul nostru din Turcia, reprezentat de grupul informal Deneysel Sanat (constituit între timp ca organizația Yinfo), ne-a invitat în perioada 21-28 Octombrie 2013 la trainingul internațional SOS-Social Justice on Social Media desfășurat în Istanbul, Turcia.

General photo

Proiectul, ce a adus împreună 35 de lucrători de tineret, manageri de proiect, reprezentanți ai organizațiilor din Portugalia, Grecia, Italia, Slovacia, Lituania, Polonia, Turcia, Marea Britanie și România, a avut drept obiective:

1. Dezvoltarea unei înțelegeri și mobilizări comune despre justiția socială;
2. Împărtășirea și schimbul de experiențe privind folosirea rețelelor sociale pentru asigurarea unei mai bune incluziuni a tinerilor cu oportunități reduse;

3. Sporirea cunoștințelor privind eventualele funcții și oportunități oferite de rețelele sociale;
4. Crearea unei intervenții comune prin intermediul acestor medii diferite și crearea unei rețele și procese de follow-up în rândul participanților.

Metodele utilizate pe parcursul acestui training au constat în discuții libere, dezbateri, ateliere de lucru, prezentări, jocuri, studii de caz ș.a.m.d.

Pe parcursul celor 8 zile ale proiectului trei membri CREED au  participat la sesiuni despre combaterea discriminării în mediul online. Astfel am participat la sesiuni precum: probleme și valori, just/injust, ateliere pe realizarea de conținut pentru emisiuni radio, sfaturi utile pentru folosirea social media, editare video, cum identificăm și răspundem la hate-speech (conținut online instigator la ură ), dezbateri, ateliere de comunicare ș.a.m.d.

Membrii asociației CREED s-au implicat activ la toate sesiunile, cu multă seriozitate, iar partea mai relaxantă a proiectului a inclus prezentarea de specialități culinare românești și  promovarea județului Neamț în rândul celorlalți participanți. la seara interculturală, un eveniment nonformal organizat de către participant pentru a se cunoaște mai bine.

De asemenea, în proiect a fost creată o pagină Facebook https://www.facebook.com/pages/Think-Wise-Think-Twice/343587335784606?fref=ts pe care se vor discuta diversele evenimentele de injustiție socială, încercând astfel să le rezolvăm pas cu pas.

Activitățile proiectului au fost desfășurate într-un peisaj superb, pe malul Mării Marmara, în apropiere de Istanbul, iar timp de două zile am explorat străzile orașului ce se întinde pe două continente!

Ne bucurăm că am participat la un proiect util, ce ne-a dat posibilitatea să invățăm despre rețele sociale, egalitate, antidiscriminare, unelte online, și ne bucură în același timp că am reușit să descoperim o parte din farmecul exotic al Istanbulului.

Până la următorul eveniment, rămânem în Acțiune! Spor!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: