… am terminat de „înscris o carte”

Inscrie o carte 1

Într-un final, pot să spun cu mândrie că am terminat de “înscris o carte”. După aproape două săptămâni de promovare şi organizare, munca noastră a dat roade în a doua ediţie a activităţii “Înscrie o carte.”

Ziua de sâmbătă, 3.08.2013, ora 13, ne găsea într-un grup de 10 voluntari CREED, mărşăluind cu lăzile frigorifice şi cutiile cu materiale spre foişorul din Parcul Central, unde aveam să petrecem 6 ore în compania unor persoane entuziaste,a jocurilor de societate şi, bineînţeles, în compania cărţilor.

Pe parcursul acestor 6 ore, ni s-au perindat prin faţa ochilor 40 de persoane care ne-au adus aproape 100 de titluri, înşirate pe masă în faţa vizitatorilor, care au venit atât să doneze şi să schimbe cărţi, cât şi să observe desfăşurarea acestei activităţi cu un interes deosebit pentru noutatea ideii. Am întâlnit persoane care au mărturisit că nu ştiau despre activitate sau nu pot veni în ziua activităţii, însă mi-au cerut cu plăcere numărul de telefon pentru a lua ulterior legătura cu mine, cu scopul de a mai dona nişte cărţi, în special după ce au auzit scopul caritabil al activităţii noastre.

Cărţile strânse fac parte atât din literatura universală (cu autori precum Jules Verne, Jan Fleming, Victor Hugo şi mulţi alţii), dar şi din literatura românească (Ioan Slavici, Mircea Eliade, Duiliu Zamfirescu ş.a.m.d). Titlurile primite au făcut subiectul multor discuţii între noi şi a multor momente de amuzament, precum atunci când am încercat să găsim răspunsul pentru unele ghicitori sau când am citit scurte fragmente de poezie sau proză.

Activitatea organizată are, pe lângă un scop cultural, şi un scop caritabil, şi anume acela de donaţie a cărţilor către un centru de copii din Judeţul Neamţ, şi acest lucru nu a trecut neobservat, cărţile pentru copii fiind majoritatea cărţilor rămase.

Rezultatul activităţii? Aprox. 180 de cărţi primite, din care am rămas cu aproximativ 150 şi cu promisiuni de donaţii ulterioare de la persoane care nu au avut posibilitatea să participe la activitatea propriu-zisă, o zi perfectă de vară petrecută alături de persoane dragi, experienţe noi şi entuziasm pentru noi activităţi!

 

Maria Tîrnovanu,

Voluntar C.R.E.E.D.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: