Instituții nemțene pentru tineri europeni

DSC_0725Astăzi, 10.06.2013, pe platoul Curții Domnești din Piatra Neamț, în intervalul orar 12:00 – 14:00, Asociația CREED în parteneriat cu Instituția Prefectului – Neamț, cu serviciile publice deconcentrate și  alte organizații nonguvernamentale au oganizat evenimentul Instituții nemțene pentru tineri europeni. Această activitate a fost organizată în cadrul proiectului SET – Sunt European Tânar, proiect derulat de Asociația CREED cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret în Acțiune gestionat în România Agenția Națională pentru Programe Comunitare în domeniul Educației și Formării Profesionale.

Activitatea a avut drep scop familiarizarea tinerilor cu drepturile pe care le au în relația cu instituțiile publice dar și cu atribuțiile specifice ale unor organisme ale statului. Instituțiile prezente la eveniment si-au prezentat oferta educațională în corturile puse la dispoziție de organizatori, dar și oferind practic demonstrații ale activității lor curente.

La târg au fost prezente aproximativ 500 de persoane, care au avut posibilitatea de a vizita standurile instituțiilor prezente la eveniment. Aceștea au avut ocazia să participe la prezentări interactive, să vizioneze echipamente specifice activităților instituțiilor prezente (Ambulanță, Poliție, Jandarmerie, Pompieri), dar și să vizioneze demonstrații de educație non-formală specifice asociației CREED.

”A fost primul eveniment de acest gen din Piatra Neamț, în care s-au reunit deopotrivă instituții și membri ai societății civile deopotrivă. Sperăm să inaugurăm astfel o tradiție și să repetăm această inițiativă.” a declarat Simona, asistent manager de proiect din partea CREED.

”Am fost surprinsă de numărul mare de participanți. Am vazut că erau prezenti reprezentanți de la multe instituții nemțene și că interacționau atât între ei cât și cu cei prezenți la târg.”, a declarat Ema, voluntar CREED.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: