Debutul Săptămânii Europene a Tineretului la Piatra Neamț prin proiectul SET- Sunt European tânăr

Cu ocazia Săptămânii Europene a Tineretului, C.R.E.E.D. România în parteneriat cu instituții publice și ONG-uri nemțene, vor derula o serie de activități în Piatra Neamț, în perioada 27.05 – 02.06.2013.

Săptămâna Europeană a Tineretului a debutat cu o activitate de promovare a voluntariatului și a sustenabilității în comunitate, activitate derulată în cadrul proiectului SET- Sunt tânăr european, finanțat prin Programul Tineret în Acțiune gestionat în România de A.N.P.C.D.E.F.P.

20130527_153454[1]

Pentru aceasta, 20 de tineri voluntari au mers cu bicicletele puse le dispoziție de asociația Sens Civic prin oraș, promovând mijloacele de transport nepoluante și încurajându-i și pe ceilalți locuitori ai orașului să facă același lucru. Totodată, aceștia au promovat proiectul SET- Sunt european tânăr în oraș, împarțind pliante, baloane și vorbindu-le oamenilor despre activitațile care vor urma în această săptămână, dar și despre cetățenia activă și valorile europene.

După acest parcurs pe biciclete a fost organizată în Parcul Tineretului o activitate de lectură în public – public reading. Activitatea, în care 30 de tineri au citit în public, timp de 3 minute și care a avut drept scop încurajarea tinerilor să citească mai mult, dar și exemplificarea unei alte medode de a petrece timpul liber.

DSC_0459

CREED și SENS CIVIC citește o carte

DSC_0496

            Activitățile cu ocazia Săptămânii Europene a Tineretului vor fi organizate în fiecare zi, săptamâna culminând cu un concert unde au fost invitate 2 formații locale și una de la București, eveniment la care vor fi prezenți peste 100 de tineri.

(Dumitru Biniuc)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: