C.R.E.E.D. în săptămâna “ Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Săptămâna 1-5 aprilie din 2013, desfășurată sub egida Ministerului Educației Naționale și denumită “Să ştii mai multe, să fii mai bun!” va fi dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare având ca scop implicarea tuturor elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor și preocupărilor lor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul național, și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale.

Inclusiv-R distractie
Pe parcursul săptămânii 1-5 aprilie 2013, C.R.E.E.D. derulează activități de educație nonformală în parteneriat cu Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Piatra-Neamţ. În acest conext, între 1-3 aprilie 2013, voluntarii C.R.E.E.D. și profesorii din cadrul Colegiului desfășoară activități de educație nonformală în incinta instituției, pe parcursul cărora tinerii pot dobândi competențe sociale, lucru în echipă, comunicare, interacțiune interculturală și stabilire a obiectivelor. Un aspect inedit este participarea la activități a voluntarilor din Turcia, trei fete care sunt în Piatra Neamț prin programul Tineret în Acțiune, Serviciul European de Voluntariat, și care îi ajută pe elevii Colegiului National să cunoască mai bine cultura și civilizația turcă precum și noțiuni despre voluntariat.
Zilele de 4 și 5 aprilie vor fi dedicate activităților în Parcul Natural Vânători Neamț unde vom implementa acțiunea “Conștientizarea tinerilor cu privire la importanța mediului înconjurător”. Momentele cheie ale activității sunt reprezentate de jocuri și exerciții interactive pe teme din domeniul ecologiei și protecției mediului, precum și de plantare de puieți în zona Parcului Natural. Acestă acțiune este derulată cu sprijinul Direcției Silvice Neamț, Garda de Mediu Neamț și S.C. Forestar S.A.

Nemtean_nonformal (161) Nemtean_nonformal (57) Nemtean_nonformal (55)Nemtean_nonformal (35)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: