COMUNICAT DE PRESĂ

Finalizarea proiectului „ARE WE DIFFERENT?”,

Piatra Neamț, 15 august 2012

            După 8 luni de activități și muncă productivă, un schimb de tineri care a durat 14 zile în perioada 9 – 22 iulie 2012, după o conferință de final în data de 26 iulie 2012, proiectul ”Are we different?” s-a încheiat.

Asociația CREED – Centrul de Resurse Economice și Educație pentru Dezvoltare din Neamț, România, în parteneriat cu Asociația obștească Axis din Cahul, Republica Moldova, au derulat acest proiect, cu sprijin financiar din partea programului Tineret în Acțiune, a Consiliului Județean Neamț prin SC Apa Serv SA, și a SC Perla Invest SRL, făcând posibil pentru 20 de tineri (11 din România și 9 din Republica Moldova) să se cunoască, să descopere specificul fiecăruia, să-și depășească prejudecățile și stererotipurile, și să dezvolte împreună atitudini pozitive, solidaritate și toleranță, implicare, atitudini pe care le-au dovedit desfășurând activități de voluntariat în comunitate.

Beneficiind de sprijinul a 4 lideri de grup, tinerii participanți au reușit să-și dezvolte competențe în ceea ce privește lucrul într-un mediu intercultural, lucrul în echipă, competențe digitale și matematice, dar cel mai important, au reușit să se apropie unii de ceilalți si să lege prietenii ce acum, la o lună după proiect, încă se manifestă puternic.

Materiale realizate în cadrul proiectului, articole și filme, sunt disponibile pe www.creedromania.wordpress.com și http://www.arewedifferent2012.blogspot.ro/ iar în comunitate se vor regăsi și broșurile realizate de către tineri, intitulate sugestiv ”Ghidul intercultural al voluntarului

Bazându-se pe specificul educației non-formale, promovând egalitatea și incluziunea socială a tinerilor, proiectul ”Are we different?”, primul de acest gen pentru partenerii CREED și Axis constituie o bază solidă pentru parteneriate viitoare și în prezent se caută modalități de asigurare a sustenabilității impactului proiectului, în așa fel încât tinerii, de o parte și de alta a Prutului, să se poată dezvolta armonios și să aibe șanse egale la implicarea în activități dedicate lor.

Pentru a vă convinge vă invităm să urmăriți https://www.youtube.com/watch?v=UtlGA6gp-VA

 

„ARE WE DIFFERENT?” a fost finanțat din fonduri acordate de către Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune, aprobat, gestionat şi monitorizat de către ANPCDEFP – Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, Acţiunea 3.1 a. – Cooperare cu țările partenere din vecinătatea UE – Schimburi de tineri.

 

Comunicat finalizare proiect 15.08.2012

 

Persoana de contact:

Oana Mihăilă,

Asistent Manager de proiect

E-mail: office@creedromania.ro

Mobil: 0757 379 255

 

Parteneri: Biblioteca Județeană G.T. Kirileanu, S.C. Perla Invest S.A., Compania Apa Serv Neamț și Consiliul Județean Local Neamț.

 

Acest proiect este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: