„Are we different?” -o noua experiență, noi prieteni-

„Are we different?”

-o noua experiență, noi prieteni-

 

        Au fost două săptămâni (9- 22 iulie) în care 20 de tineri din România și Rep. Moldova au petrecut timpul împreună. Și nu l-au petrecut doar distrându-se , cântând, dansând sau râzând, ci au avut sesiuni la care au participat, dezbataeri și teme de discutat, proiecte de realizat.

        Am intrat în acțiune încă din prima zi cu discuții despre voluntariat. Ce este voluntariatul și ce reprezintă el am aflat din „cărțile noastre vii” care ne-au stat la dispoziție pe durata celor două săptămâni. Discriminarea a fost altă temă de dezbatere și de jucat într-o scenetă.

        Pe lângă acestea s-au adăugat și „micile drumeții” pe care le-am făcut în scop educativ, dar nu pot spune ca nu ne-am simțit bine.

        Lucrul în echipă a fost elementul cheie în fiecare proiect pe care l-am făcut. Pe această cale mi-am îmbunătățit comunicarea și leadership-ul (unele echipe au nevoie și de un lider), cooperarea cu ceilalți. Au fost proiecte care ne-au pus puțin la încercare precum crearea unui ghid al voluntarului, crearea de afișe pentru a „ilustra” proiectul „Are we different?”.

        Muncă, voie bună, dedicare, zâmbete. A sosit să le punem în aplicare, după 11 zile în care am lucrat intens. Cum am făcut asta? Ne-am organizat cu toții și am pornit spre biblioteca G.T. Kirileanu din Piatra Neamț pentru a învața și alți tineri ce înseamnă voluntariatul. Am făcut jocuri de cunoaștere cu ei, jocuri de rol, arătându-se foarte încântați. Aceste activități au fost urmate de cântece și dansuri, lucru care i-a bucurat și mai tare pe tineri. SUCCES!!!

        După cum am spus, nu a fost doar muncă, ne-am și distrat. Micile drumeții în Piatra Neamț, Tîrgu Neamț și Lacul Roșu au fost un prilej de voie bună pentru toți participanții. Ne-am plimbat cu barca pe lac, am văzut zimbrii, am intrat in cetate (Cetatea Neamțului), am hoinărit pe jos prin Cheile Bicazului, asigurandu-ne că prezența noastră acolo a fost remarcată. Participanții din Rep. Moldova au fost surprinși într-un mod plăcut de peisajele românești și de locurile vizitate.

        Pentru mine, acest proiect a deschis noi oportunități în viață, noi prieteni, noi sanșe. Mă simt mai bine acum, mă simt mai împlinit, simt că am ceva in plus, ceva care mă va ajuta pe viitor să-mi ating scopul. Interacționarea cu participanții, orele de reflexie m-au ajutat să-i cunosc mai bine și să învăț să comunic mai bine cu ei. Am adus în viața mea noi prieteni…prieteni buni cu care voi ține legătura și cu care sper eu ca ne vom revedea cât de curând.

        Răspunsul la întrebarea „Are we different?” l-am aflat din prima zi a proiectului…

Răspunsul? Nu, nu suntem diferiți. Două țări diferite, aceeași istorie, același grai, același neam, același sânge.

CREEDem in viitor!

V.C

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: