Comunicat de presa privind lansarea proiectului APA – Act Protect Adapt

APA – Act Protect Adapt

Neamț, 1 August 2012

Centrul de Resurse Economice pentru Educatie si Dezvoltare (CREED) în parteneriat cu Alternatif Gençlik Çalışmaları Derneği organizează în perioada01.08.2012 – 02.02.2013 un proiect international de tipul schimb de tineri, numit APA – Act Protect Adapt ( Acționează-Protejează-Adaptează). Acesta este un proiect Tineret în acțiune, Acțiunea 1.1 Schimb bilateral de tineri, ce reunește 20 de persoane atât din ariile urbane cât și din cele rurale din Turcia și România pentru o activitate ce va dura 10 zile pe tema protecției mediului, punând accentul pe importanța consumului de apă potabilă curată.

Activitățile propriu-zise se vor desfășura la Balta Arsă, un satuc din județul Botoșani , și au ca obiectiv principal „Conștientizarea tinerilor din mediul rural asupra importanței îmbunătățirii calității apei potabile „. Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt :

1. Să faciliteze schimbul de experiențe, probleme și soluții în vederea asigurării calității apei de către 20 de tineri, 10 din Turcia și 10 din România pe o perioadă de 10 zile.
2. Să implice 20 de tineri,10 din România și 10 din Turcia pentru promovarea necesității protecției mediului în general și protejarea apei potabile, în special, pe perioada celor 10 zile în cadrul unui Schimb de tineri și diseminarea ulterioară a activităților desfașurate.
3. Să crească gradul de conștientizare a 20 de tineri din Balta Arsă, Botoșani și Gaziantep, Turcia cu privire la importanța implicării lor în stoparea pericolului cauzat de consumarea apei poluate.

Activitățile sunt specifice educației nonformale și cuprind împărtășirea experiențelor, discuții deschise, campanii de promovare în comunitate și evenimente interculturale (cina cu muzică, dans ). Impactul așteptat asupra participanților este să valorifice competențele în ceea ce privește munca interculturală, protecția mediului și să conștientizeze rolul pe care îl au ca și cetățeni europeni.

Pentru orice alte informații vă rugăm nu ezitați să ne contactați la următoarele adrese :
Persoană de contact: Simona Gherasim, Asistent Manager de proiect
Telefon: +40 728 972 888
Web:www.creedromania.ro/ e-mail: creedromania@gmail.com/ office@creedromania.ro

“Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informaţiile conţinute de acestea.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: