COMUNICAT DE PRESĂ

   DESPRE Conferința de încheiere a schimbului de tineri din cadrul proiectului „ARE WE DIFFERENT?”

Piatra Neamț, 26 iulie 2012

Pentru a marca finalul proiectului „ARE WE DIFFERENT?”, asociația CREED din județul Neamț, în parteneriat cu asociația obștească Axis din Cahul, „Capitala Naţională a Tineretului 2012”, Republica Moldova, au organizat, în data de 26 iunie 2012, în incinta Bibliotecii Județene G. T. Kirileanu din Piatra Neamț o conferință de diseminare a rezultatelor proiectului. Desfășurat în perioada 9 – 22 iulie 2012, cu participarea unui grup de 20 de tineri din România și Republica Moldova, proiectul a avut drept scop scăderea riscului apariţiei excluziunii sociale în rândul persoanelor aparţinând etnoculturilor româno-moldoveneşti.

La conferință au luat parte domnul Mihai Fărcășanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, Anișoara Tudoran, din partea Direcției Județene de Sport și Tineret Neamț, precum și reprezentanți ai societății civile nemțene. Cuvântul de deschidere al conferinței i-a revenit gazdei, domnul Constantin Bostan, director al Bibliotecii Județene, care a vorbit despre legăturile strânse pe care le avem cu Basarabia, și cum putem contribui prin astfel de activități la o mai bună cunoaștere a istoriei noastre comune.

În continuarea evenimentului a luat cuvântul domnul vicepreședinte Mihai Fărcășanu care a vorbit despre disponibilitatea Consiliului Județean în a se implica activ și a sprijini sectorul nonguvernamental local și activitățile de tineret în special. ”Ușa Consiliului este deschisă mereu, și vă îndemn să ne atrageți atenția de la rutina noastră zilnică către aceste activități de tineret, care merită aprecierea noastră întrucât pun bazele unei generații viitoare de oameni activi în societate”.

După aceasta, domnul Adrian Vașnic, membru al CREED, a realizat o amplă prezentare a rezultatelor proiectului precum și a programului european Tineret în Acțiune, care a asigurat sprijinul financiar pentru derularea activităților. Cei prezenți au primit un material printat cu o descriere a activităților desfășurate în proiect, precum și cu o variantă intermediară a Ghidului intercultural al voluntarului, o broșură, rod al muncii tinerilor participanți la proiectul ”Are we different?”.

Momente interesante ale întâlnirii au fost prezentarea de impresiile transmise prin audio video de participanții din proiect, precum și cele câteva cuvinte adresate de către Valentin C, un tânăr din Târgu Neamț, care a fost participant la toate activitățile. ”Timp de două săptămâni am ajuns să ne cunoaștem, să ne împrietenim, și am devenit apropiați ca o familie. A fost trist la despărțire, s-a plâns, și acum toată lumea folosește internetul pentru a rămâne în contact cu ceilalți. Consider că în acest proiect m-am schimbat, am învățat multe, a fost cel mai de impact proiect la care am participat până acum, și am avut ocazia să descopăr ce înseamnă să fii voluntar”.

Deși data oficială a încheierii proiectului se apropie, voluntarii de la CREED, împreună cu echipa de organizatori au dat asigurări că se pregătesc pentru alte și alte experiențe de educație non-formală, ce sunt accesibile gratuit tinerilor. Detaliile despre activitățile ulterioare, și proiectele ce se vor desfășura, sunt disponibile pe pagina asociației, www.creedromania.wordpress.com .

„ARE WE DIFFERENT?” este finanţat din fonduri acordate de către Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune, aprobat, gestionat şi monitorizat de către ANPCDEFP – Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, Acţiunea 3.1 a. – Cooperare cu țările partenere din vecinătatea UE – Schimburi de tineri.

Persoana de contact:

Oana Mihăilă,

Asistent Manager de proiect

E-mail: office@creedromania.ro

Mobil: 0757 379 255

Parteneri: Biblioteca Județeană G.T. Kirileanu, S.C. Perla Invest S.A., Compania Apa Serv Neamț și Consiliul Județean Local Neamț.

Acest proiect este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Comunicat dupa conferinta de presa 26.07.2012

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: