Schimb de tineri în județul Neamț

În perioada 9-22 iulie 2012 Centrul de Resurse Economice și Educație pentru Dezvoltare (C.R.E.E.D.) din județul Neamț, în parteneriat cu asociaţia obştească ,,Axis” din Cahul, Republica Moldova implementează o serie de activități din cadrul proiectului “ARE WE DIFFERENT?”, finanțat prin programul Tineret în Acțiune – Acțiunea 3.1 a – Schimburi de tineri.

La acest schimb participă 20 de tineri din România și Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 15-25 de ani, cu scopul de a scădea riscul apariției excluziunii sociale în rândul persoanelor care aparțin etnoculturilor românești și moldovenești.

“ARE WE DIFFERENT?” crează cadrul pentru inițierea unui dialog sustenabil între tinerii români și moldoveni. Activitățile proiectului au la bază voluntariatul și promovează implicarea tinerilor în societate, promovează cetățenia activă în rândul tinerilor, și cetățenia europeană a acestora în special, dezvoltă solidaritatea și promovează toleranța între tineri, încurajează înțelegerea reciprocă și includerea tinerilor cu posibilități reduse.

Vineri, 20 iulie 2012, cei 20 de tineri vor experiementa voluntariatul în Piatra Neamț, la Biblioteca Județeană  „G.T. Kirileanu” Neamţ și se vor preocupa de organizarea a două ateliere:

·         Atelier re-Creativ pentru 20 de copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani;

·         Atelier Creație în Educație pentru 20 de tineri cu vârsta peste 14 ani.

Beneficiarii serviciilor de voluntariat, prestate de tinerii participanți la proiectul “ARE WE DIFFERENT?” vor fi copii și tineri din centrele de plasament din județul Neamț și nu numai.

Vă așteptăm să ne fiți aproape în acest demers de voluntariat intercultural și vă invităm să urmăriți blogul nostru, www.creedromania.wordpress.com.

 

Pentru detalii,

Oana Mihăilă, Asistent Manager ProiectCentrul de Resurse Economice și Educație pentru Dezvoltaree-mail: oana@creedromania.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: