Stop-cadru

O zi obişnuită de sâmbătă în parcul oraşului. Copii la joacă, pensionari odihnindu-se pe bănci, persoane de toate vârstele la plimbare. Aparent, nimic deosebit. La ora 2.30, stop-cadru: la o bătaie din palme, câţiva tineri „îngheaţă” pe loc. Întâi doi, apoi mai mulţi, până când, într-un final, aproximativ 50 de persoane, dispuse în grupuri de câte doi sau trei pe toată suprafaţa parcului, se transformă în statui vii. Privirile curioase şi comentariile, după cum era de aşteptat, nu întârzie să apară, atât din partea trecătorilor, cât şi din partea celor care erau opriţi în zonă. După două minute, încă o bătaie din palme şi totul revine la normal. „Statuile” încep să se mişte şi se dispersează în toate direcţiile, fără să lase nicio urmă vizibilă a trecerii lor. Rămâne doar o întrebare. „Ce-a fost asta?”

Ce să fie? Hipnoză? Teatru modern? Nimic de acest gen. A fost un FLASH MOB, o adunare spontană de tineri pasionaţi de ideea voluntariatului care au încercat printr-o metodă neobişnuită să atragă atenţia cetăţenilor oraşului asupra acestui subiect. De ce aşa? Simplu, pentru că uneori, cele mai eficiente metode sunt acelea care îi fac pe oameni să-şi pună întrebări, să caute ei înşişi răspunsuri,

fără ca ele să le fie oferite în mod nesolicitat.

Din punctul meu de vedere, ca participant, FLASH MOB-ul a fost o ieşire plăcută din cotidian, un mod de a simţi că întreprinzi o acţiune nu doar în folosul propriu, ci în sprijinul unei idei mai importante. Pe de altă parte, a fost şi o modalitate de a cunoaşte alţi tineri cu interese comune şi de a vedea cu ochii mei că da, voluntariatul există şi se manifestă într-un mod organizat, aproape artistic şi, de cele mai multe ori, că are un impact real asupra societăţii.

Raluca Chifu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: