ZIARUL CEAHLAUL – Actiune de voluntariat în Piatra Neamt

Acţiune de voluntariat în Piatra Neamţ

23 mai 2012

de Angela BRUDARU

Sîmbătă, 19 mai, 56 de nemţeni, cu precădere tineri, elevi de liceu şi studenţi au participat la o activitate de tipul Flash Mob organizată în Piatra Neamţ, în cadrul proiectului “EU, tînărul european”, finanţat prin programul Tineret în Acţiune şi încadrat în calendarul activităţilor din Săptămîna Naţionala a Voluntariatului, cu scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la voluntariat. Nemţenii s-au adunat în Parcul Ştefan cel Mare, unde timp de 2 minute au rămas în poziţie nemişcată, în văzul trecătorilor. Activitatea a fost dublată de împărţirea de pliante pe tema voluntariatului. Potrivit Legii Voluntariatului, acesta “este activitatea de interes public desfăşurată din proprie iniţiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestaţie materială; activitatea de interes public este activitatea desfăşurată în domenii precum: asistenţa şi serviciile sociale, protejarea drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învăţămînt, ştiinţific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, protecţia mediului, social şi comunitar”.

Coordonată de asociaţia CREED, activitatea a continuat cu distribuirea de produse de curăţenie şi îngrijire personală către două centre de tip familial din judeţul Neamţ. Produsele primite ca donaţie de la Procter & Gamble printr-un acord cu fundaţia arădeană ProPrietenia au fost transportate cu maşinile personale ale membrilor CREED, care au arătat astfel că voluntariatul este într-adevăr una din valorile promovate de organizaţie.

“Pentru mine a face voluntariat şi a-i încuraja pe cei din jurul meu să facă voluntariat reprezintă modul prin care pot să aduc ceva pentru comunitatea în care am crescut şi în care îmi face plăcere să mă aflu” ne-a declarat preşedinta organizaţiei CREED, Gianina Vaşnic.

La finalul zilei tinerii s-au relaxat luînd parte la jocuri şi momente artistice pregătite de tinerii vo­luntari. Pentru această activitate asociaţia CREED a primit sprijinul Direcţiei Judeţeană de Sport şi Tineret Neamţ şi al Asociaţiei Provobis din Cluj-Napoca.

http://www.ziarulceahlaul.ro/?p=9221

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: