Mesagerul de Neamt-stiri din NT- FLASH MOB la Piatra Neamt

Publicat de pe mai 22, 2012

La sfârșitul acestei săptămâni, sâmbătă, 56 de elevi de liceu și studenți au participat la o activitate de tipul FLASH MOB organizat în Piatra Neamț. toate acestea s-au întâmplat în contextul proiectului „EU, tânărul european”, finanțat prin programul Tineret în Acțiune și încadrat în calendarul activităților din Săptămâna Naționala a Voluntariatului, cu scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la . Nemțenii s-au adunat în Parcul Ștefan cel Mare, unde timp de 2 minute au rămas în poziție nemișcată, în văzul trecătorilor. Activitatea a fost dublată de împărțirea de pliante pe tema voluntariatului. “Voluntariatul este activitatea de interes public desfășurată din proprie inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestație materială; activitatea de interes public este activitatea desfășurată în domenii precum: asistența și serviciile sociale, protejarea drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învățământ, științific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, protecția mediului, social și comunitar(…)” (Conform Legii Voluntariatului, 2006).

Coordonată de asociația CREED, activitatea a continuat cu distribuirea de produse de curățenie și îngrijire personală către 2 centre de tip familial din județul Neamț. Produsele primite ca donație de la Procter & Gamble printr-un acord cu fundația arădeană au fost transportate cu mașinile persoanale ale membrilor CREED, care au arătat astfel că voluntariatul este într-adevăr una din valorile promovate de organizație.

La finalul zilei toată lumea s-a relaxat luând parte la jocuri și momente artistice pregătite de tinerii voluntari. Pentru acestă activitate asociația CREED a primit sprijinul Direcția Județeană de Sport și Tineret Neamț și al asociației Provobis din Cluj-Napoca

„Pentru mine a face voluntariat și a-i încuraja pe cei din jurul meu să facă voluntariat reprezintă modul prin care pot să aduc ceva pentru comunitatea în care am crescut și în care îmi face plăcere să mă aflu”, ne-a declarat președinta organizației CREED, Gianina Vașnic.

Piatra Neamț nu-și dorește să fie doar un oraș european, ci să aibă și cetățeni europeni.

http://mesagerulneamt.ro/flash-mob-la-piatra-neamt/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: