De la scoala la serviciu – Apogeul

Proiectul De la scoala la serviciu s-a incheiat. Efectele lui, inca nu!

24 de tineri au discutat si invatat despre cariera, cv, scrisoare de intentie, voluntariat! Au conceput sfaturi si pentru alti tineri si le-am pus intr-o brosura. 600 de exemplare au fost impartite tinerilor din judetul Neamt cu scopul de a le prezenta si lor cum anume putem sa ne asiguram succesul in viata, cum e mai bine sa facem atunci cand visam la un loc de munca!

Proiectul a fost unul tineresc, asa cum ii sade bine programului Tineret in Actiune care a asigurat finantarea proiectului. Educatia non-formala a fost la tot pasul reprezentata prin jocuri, studii de caz, jocuri de rol, cafenea publica sau dezbateri. Tinerii nostrii participantii s-au inarmat cu entuziasm, si-au imbracat tricourile personalizate, au scos pixurile din mape si au trecut la atac. Doua zile le-a trebuit, in incinta Mall Galleria din Piatra Neamt, ca sa discute despre pasii educationali din viitorul lor si despre cum e mai bine sa faca atunci cand vizeaza un loc de munca!

Discutii redundante? Nu, pentru ca am avut invitati de seama: Consilieri scolar, Profesori, ba chiar si un voluntar strain, prezent in Piatra Neamt printr-un program european de formare profesionala. Toate lucrurile bune raman. Acum, 7 participanti sunt voluntari cu contract ai organizatiei. Cuvantul lor se va auzi in continuare, si experienta lor va deveni utila si altora.

Pentru aceasta am prezentat proiectul la ore de dirigentie, in licee, la Mall, pe site-uri de internet, in cadrul unei discutii fata in fata cu reprezentati ai institutiilor de invatamant si ai autoritatilor statului. Cel mai important insa este faptul ca am deschis, la dispozitia tuturor, posibilitatea de a ne contacta. Zilnic, de Luni pana Vineri, suntem pregatiti sa-ti raspundem la intrebari despre scoala si cariera.

Te asteptam, pentru ca noi CREEDem in oameni ca tine!

Cu pasi mici, am trecut de la scoala la serviciu!

Sigla DG Educatie si Cultura

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: