Impresii personale/ De la Scoala la Serviciu

Consideram ca fiecare experienta are invatatura ei, mai ales daca implicarea este totala. Asta presupune atentie, motivatie, dorinta de cunoastere si nu numai.

Pentru a atinge un obiectiv trebuie deseori sa depasim limitele personale. In primul rand, avem nevoie sa distrugem regulile proprii nefavorabile si de cele mai multe ori chiar si pe cele ale societatii. In al doilea rand, avem responsabilitatea de a cauta si de a ne interesa asupra obiectivului ales, pentru a se potrivi perfect personalitatii, iar alegerea sa fie a noastra indiferent daca unele sfaturi nu ne indruma spre decizia luata. In al treilea rand, este nevoie ca telul ales sa fie unul realizabil, chiar daca pana la atingerea lui este nevoie de multa munca si timp.

Am aflat, in urma acestei experiente, ca munca in echipa de multe ori te salveaza de la nereusita. Deseori avem nevoie de un impuls pentru a trece peste situatiile dificile. Conteaza foarte mult sa ai pe cineva alaturi, cu care sa te sfatuiesti, sa ai o minima siguranta ca ceea ce vrei sa faci este corect.
Trecand prin emotiile unui presupus interviu, am aflat cum trebuie sa ne comportam si ce trebuie sa vorbim si ce nu, pentru a fi pe placul angajatorului. Cu ajutorul exemplelor am analizat detaliile realizarii unui CV si redactarii unei scrisori de intentie si prezentare.

Vizita unor persoane care au reusit in viata, avand meseria dorita, facand ceea ce le place si relatand experientele lor, ne-a dat curajul in luarea deciziei potrivite fiecaruia, chiar daca pare irealizabila pe moment.
Jocurie de grup, pe langa faptul ca ne-au ajutat sa ne cunoastem, au reusit sa ne redea energia necesara fiecarei zile pline de noi informatii. De asemenea ne-au determinat sa depasim inhibitiile, sa aflam detalii personale despre fiecare, sa avem incredere unul in celalalt si sa intervenim cu sfaturi pentru a ne ajuta la nevoie.

Reclame

Un comentariu

  1. Popo said,

    19/08/2011 la 01:49

    Cam pueril imnul ala……


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: