Bilioteca Vie

Saptamana acesta Biblioteca vie isi deschide portile  la Piatra Neamt.

In zilele de Vineri,07.05.2010 intre orele 16:00 – 20:00, si Sambata si Duminica (08.05-09.05.2010), intre orele 12:00-16:00 la Mall Galleria, va avea loc prima editie a Bibliotecii Vii in Piatra Neamt

La Biblioteca Vie poti sa afli direct de la carte ceea ce vrei sa stii. Trebuie doar sa vii si sa indraznesti sa imprumuti o carte. Te asteptam la o apa plata cu lamaie sa citesti o carte vie!

Cartile sunt:

Medicul…., psihologul optimist.., preotul, politistul …., soferul pe ambulanta, pompierul, asistentul social, actrita, ungurul ….., comisarul de la Garda…., jurnalistul, blonda…., functionarul public ….., feminista…., fotomodelul, muzicianul…., tanarul antreprenor si alte carti pe care le vei gasi daca vei deschide Catalogul de la Biblioteca Vie!

SUNT O CARTE VIE! – Living Library la Mall Galeria, Piatra Neamt  7, 8 si 9 mai 2010

BIBLIOTECA VIE este un proiect ce isi propune sa atraga atentia asupra acceptarii diversitatii pentru ca, de multe ori, diferentele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, pentru ca de cele mai multe ori aceste diferente duc la punerea de etichete, crearea de prejudecati, care in cele din urma duc la discriminare, suspiciune si excludere.

Saptamana acesta  Biblioteca vie isi deschide portile  la Piatra Neamt. Va invitam sa pasiti in Biblioteca Vie la Piatra Neamt si sa cunoasteti povestile de viata ale unor oameni care va vor schimba modul de a privi lumea. Proiectul este organizat la nivel national de asociatia ArtFusion din Bucuresti. Biblioteca Vie este organizata pe plan local de catre  CREED  –  Centrul de Resurse Economice si Educatie pentru Dezvoltare  (www.creedromania.ro)    din Dumbrava Rosie, Neamt, si avand parteneri locali Asociatia Riana pentru dezvoltarea vietii si sprijin familial si Colegiul National Calistrat Hogas, aceasta Biblioteca are rolul de a aduce oamenii fata in fata si de ne facilita dialogul cu cei pe care nu am avut pana acum ocazia sa-i cunoastem.

Medicul…., psihologul optimist.., preotul, politistul …., soferul  pe ambulanta,  pompierul, asistentul  social,  actrita, ungurul  …..,  comisarul de la Garda…., jurnalistul, blonda…., functionarul public ….., feminista…., fotomodelul, muzicianul…., tanarul antreprenor,    toti ajung in fata noastra si se deschid ca o carte.

In zilele de Vineri,07.05.2010  intre orele  16:00  –  20:00, si Sambata si Duminica  (08.05- 09.05.2010), intre orele 12:00-16:00 la Mall Galleria, va avea loc prima editie a Bibliotecii Vii in Piatra Neamt.

CARTE si CITITOR in cadrul unei biblioteci vii ?

Ce este Living Library/ Biblioteca vie?

Biblioteca vie  functioneaza ca o biblioteca obisnuita  – cititorii vin si imprumuta carti pentru o perioada limitata de timp. Dupa ce citesc cartile, le returneaza in biblioteca, si daca vor, pot sa C.R.E.E.D. – Centrul de Resurse Economice si Educatie pentru Dezvoltare mai imprumute o carte. Exista insa doua aspecte importante: CARTILE sunt FIINTE UMANE  si intra intr-un dialog personal cu cititorul.

Cine sunt cartile?

Cartile din  biblioteca vie  sunt  oameni  reprezentand grupuri care se confrunta, sau se pot confrunta cu prejudecati sau stereotipuri (de gen, varsta, educatie, meserie, etnie, rasa, religie, etc) si care ar putea fi  victime ale discriminarii  sau excluderii sociale, sau pot fi oameni cu povesti care ar da cititorului o experienta unica de invatare in domeniul  diversitatii. Participarea unei CARTI din partea organizatiei va oferi tinerilor vizitatori ai bibliotecii o noua perspectiva asupra a ceea ce inseamna prejudecata, stereotipul, discriminarea, filantropia.

Scopul Bibliotecii vii?

Biblioteca Vie isi propune sa  promoveze respectul pentru  drepturile omului  si demnitatea umana, sa atraga atentia asupra  diversitatii  in toate formele ei, sa stimuleze dialogul intre oameni.  De ce acest dialog? Pentru ca de multe ori diferentele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, de cele mai multe ori aceste diferente duc la discriminare, suspiciune si respingere.

Cand se desfasoara Biblioteca Vie?

Aceasta editie a Bibliotecii Vii se desfasoara pe parcursul Lunii Cartilor Vii din cadrul proiectului Biblioteca Vie, in perioada 7, 8 si 9 mai si va avea loc la Galeria Mall. Mai multe detalii despre aspectele tehnice si administrative ale Bibliotecii puteti afla de la persoana noastra de contact:  Vasnic Adrian,  coordonator proiect local, adrian@creedromania.ro   si creedromania@gmail.ro, sau la telefon 0728 972 888.

Proiectul BIBLIOTECA VIE  este o initiativa a Asociatiei A.R.T. Fusion realizata cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: