SA FIM ECO

Pâna nu demult resursele naturale ale Terrei erau suficiente pentru nevoile omenirii. În prezent, ca urmare a exploziei demografice si a dezvoltarii fara precedent a tuturor ramurilor de activitate, necesarul de materie prima si energie pentru productia de bunuri a crescut mult, iar exploatarea intensa a resurselor pamântului releva, tot mai evident, un dezechilibru ecologic.

Perfecţionarea şi modernizarea proceselor tehnologice, utilizând cele mai noi cuceriri ştiinţifice, au redus mult consumurile specifice de materii prime, dar nu şi pe cele energetice. Ca urmare a industrializării şi creşterii producţiei de bunuri au sporit mult materialele ce afectează mediul ambiant.

Protejarea mediului în zilele noastre este o adevarată problemă, deoarece populatia nu acorda o atentie deosebita acestui capitol.

Consider că ar trebui luate o serie de măsuri în vederea protejării mediului înconjurator printre care vreau să amintesc cateva de baza cum ar fi:

Ţinand cont de faptul că trăim în Romînia, iar aici populaţia nu acorda nici cea mai mica atenţie protejării mediului, amenzile cît mai mari ar fi de un real ajutor în vederea stopării acestui fenomen de nepăsare şi neglijenă în ocrotirea naturii. Totodata ţin să mentionez faptul că ar da roade şi ca organele abilitate (primaria, consiliul judetean, ocolul silvic) să-şi facă datoria cu privire la amenajarea de cît mai multe coşuri de gunoi în locurile cele mai circulate.

Campaniile publicitare în vederea protejării mediului înconjurator , filmări care ar prezenta , de exemplu parcările pline de gunoaie din ţara noastră şi parcările ţărilor europene frumos amenajate pentru a compara şi a vedea diferenţa.

În final vreau sa închei cu speranţa ca într-o zi , poate cît de curand..lucurile vor fi altfel şi în ţara noastra iar populaţia va conştientiza importanţa protejarii mediului încojurator.

Articol pentru concursul Ecologie de poveste – A.D.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: